A TRIBUTE TO FATS DOMINO

Boogieandbluesnightrgb

‘Mr. Blueberry Hill’, ‘the Fat Man’ en de ‘King of the Big Beat’. Het zijn slechts een aantal bijnamen van Antoine Domino, beter bekend als Fats Domino. De uit New Orleans afkomstige Fats Domino had zijn eerste hit in 1949 en was daarmee één van de grondleggers van de Rock & Roll.

Tientallen wereldhits volgden en 35 daarvan kwamen zelfs in de Nederlandse Top 40 terecht. Met nummers als ‘Blue Monday’, ‘Ain’t That a Shame’, ‘I’m Walking’ en natuurlijk ‘Blueberry Hill’ voert deze show u mee naar de hoogtij dagen van ‘Mr. Rhythm & Blues’ himself: Fats Domino!

Fats Domino is een van de belangrijkste bruggenbouwers tussen de zwarte Rhythm & Blues en de blanke Rock & Roll. Dankzij hits als ‘Ain’t That A Shame’, ‘There Goes My Heart Again’ en ‘Blueberry Hill’ werd hij een wereldster. Na Elvis is hij met 65 miljoen verkochte platen de succesvolste artiest uit de geschiedenis van de Rock & Roll.

Orkaan Katrina werd hem in 2005 bijna fataal, maar gelukkig is de ‘King of the Big Beat’ uit New Orleans nog steeds onder ons. Domino is inmiddels met een welverdiend pensioen maar van zijn muziek kunnen we nog steeds geen genoeg krijgen.

Eric-Jan Overbeek, oftewel Mr. Boogie Woogie, één van Europa’s meest toonaangevende blues pianisten, brengt met de ‘Fats Domino Tribute’ een spetterende ode. Tijdens deze anderhalf uur durende Rhythm & Blues explosie wordt Mr. Boogie Woogie en zijn band bijgestaan door een overweldigende zeskoppige blazerssectie. Probeer daar maar eens bij stil te blijven zitten!